..:: Mire Se Vini Ne WwW.Rock-Risi.tk ::..
  Install windowos vista
 
Haver kom kerku neper forum per kit tem po nuk kom gjet e thasht ta postoj nese dikujt i duhet :


Pra, deshironi te keni Windows Vista ne kompjuterin tuaje Jeni te sigurte Mire, percillni udhezimet ne vazhdim dhe pa perfunduar ora do te keni Visten ne kompjuterin tuaj.
Windows Vista mund ta instaloni ne shume menyra, ne kete udhezim do te perqendrohemi ne menyren me te thjeshte, e ajo eshte instalimi nga Windows Vista DVD.
Pasi te keni vendosur DVD ne DVD lexuesin tuaj dhe keni ristartuar kompjuterin, do te paraqitet per pak easte nje dritare e zeze derisa te lexohet permbajtja e DVD.

Per dallim nga versionet e meparshme te Windowsit, Windows Vista nuk ka pjesen tekstuale te procesit te instalimit dhe menjehere fillohet me ekranin GUI, ashtu qe pas disa momenteve do te shfaqet ekrani i pare:


Klikoni Next pervee nese deshironi te ndryshoni ndonje preference per procesin e instalimit. Pastaj shtypni Instal Now.

Pas nje vonese te shkurter do te kerkohet nga ju te vendosni eelesin e produktit:

Kete pjese mund ta tejkaloni nese nuk e posedoni eelesin e produktit duke lene te zbrazet vendin e eelesit (eshte shume me rendesi te keni eelesin e produktit, sepse ne ate menyre Vista do te dije se cilin version te produktit duhet instaluar).
Nese vendosni te tejkaloni pjesen e eelesit, Vista do te kerkoje nga ju te caktoni versionin i cili eshte ne perputhje me eelesin tuaj (te cilin nuk e keni per momentin)

Tani duhet te pranoni kushtet e licences:


Ne vazhdim duhet klikuar butonin Custom (Advanced):

Butoni Upgrade nuk do te jete i aktivizuar nese jeni duke bere instalim te paster te Windows Vista (pra do te jete aktiv nese jeni duke bere Upgrade nga ndonje sistem tjeter operativ).
Etapa e radhes eshte zgjidhja e particionit ne te cilin deshirojme te instalojme Visten. Ne kete rast do te supozojme se kemi nje disk te ri, pra do te konsiderojme vetem opsionin e krijimit te particionit te ri. (Nese keni nje disk te perdorur, mund te perdorni opsionet e fshirjes se particioneve ose edhe veprimet tjera ne lidhje me krijimin e particionit).

Ngase ne kete rast nuk kemi nevoje te kryejme veprime shtese thjeshte do te vazhdojme duke klikuar butonin Next.

Setupi do te vazhdoje me kopjimin e fajllave nga DVD instaluese ne diskun fiks te kompjuterit

Kjo do te marre pak kohe

Pas nje periudhe kohore (koha e sakte qe do te kaloje varet nga hardueri i kompjuterit), setupi do te instaloje update per sistemin operativ.

Kompjuteri do te ristartohet automatikisht

Tani pason nje periudhe e gjate e pritjes, ku procesi i instalimit e konfiguron sistemin. Prape, koha e sakte e kohes varet shume nga hardueri i kompjuterit.

Pas periudhes se pritjes, sistemi do te ristartohet prape vetvetiu.
Mund te mendoni se ndonje gje ka shkuar keq ngase sistemit mund ti nevojitet nje kohe me e gjate per te shfaqur ndonje gje pervee ekranit te zi, por me ne fund, pas disa momenteve mund te vereni nje rreth te imet me ngjyre

Disa sekonda pas kesaj do te jeni te pyetur te vendosni username dhe password per perdoruesin e pare te kompjuterit.

Edhe pse setupi do te ju lejoje te vazhdoni pa vene password, eshte shume e preferueshme te vendoset passwordi ketu, dhe opsioni me i mire do te ishte te vendoset ndonje password prej se paku 7 karaktereve ose me shume (diqka si 7cyb3r7 ose cyb3rsp@c3).
Gjithashtu duhet te zgjidhni foton dalluese per shfrytezuesin e cila mund te ndryshohet me vone.
Zgjidhni emrin per kompjuterin tuaj. Setupi do ta krijoje nje duke u bazuar ne username tuaj nga hapi paraprak, por ate mund ta nderroni me vone.

Gjithashtu duhet te zgjidhni nje prapavije per desktopin, te cilen natyrisht mund ta ndryshoni me vone.
Zgjidhni se efare mbrojtje deshironi te keni per kompjuterin tuaj. Preferenca jone eshte ajo ebeste per shfrytezuesit qe nuk planifikojne te fshihen pas ndonje firewalli. Nese planifikoni te instaloni firewall tjeter mund te zgjidhni dhe opsioni ta vendosni ate me vone.


Vereni se kjo preference gjithashtu ndikon edhe mbi menyren ne te cilen perdoret Microsoft Windows Update (Automatic Update).
Ne radhe eshte rregullimi i zones kohore ku duhet te zgjidhni lokacionin tuaj.

Dhe ne fund do te perballeni me ekranin e fundit te setupit.

Prape, nje pritje paksa me e gjate dhe disa ekrane promovuese ku do te shihni oren e famshme me zall, ne pritje te kyejes se pare

Me ne fund, shfaqet ekrani i pare dhe jeni te gatshem qe teia shkelni

Dhe kjo ishte per tani, mund te kenaqeni me mrekulline e re nga Microsoft.
Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your message:
 
   
 
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=